Alla inlägg under maj 2008

Av E J - 22 maj 2008 14:16


Min dagliga utsikt, åt vänster. Vad jag har på höger sida vill ni inte se.


Jag testar kamerafunktionen och mms-bloggning. Det funkar ju fint!

Av E J - 22 maj 2008 09:42



Undrar om jag fick en sån där rubrik nu som gör att besöksstatistiken toppar...? Folk har sån snuskig fantasi.



Runt två inatt vaknar jag av att katten, Gusten, härjar runt på golvet. Irriterat kliver jag upp och tänker ta ifrån honom öronproppen han leker med, han är nämligen öronproppsfetischist och hittar dem var jag än gömmer dem. Leker "ihjäl" dem och sen snaskar i sig dem.



Yr i mörkret och utan glasögon noterar jag dock att det där inte var någon öronpropp, den var för stor - för mörk - och den rörde på sig för egen maskin. Famlar efter glasögonen och får det bekräftat: kattkräket har släpat in en mus att leka med...



Hämtar en tom skokartong och tänkte att jag kunde fånga in den lite smidigt och kasta ut den, men den var inte samarbetsvillig. När jag närmade mig hoppade den efter mig!?! Värsta attackmusen...



Den pep in under datorskåpet och "försvann". Datorskåpet står 15cm från min säng, som jag vill lägga mig och sova i. Katten inspekterade skåpet ur alla vrår men kunde inte hitta den. Jag funderade en stund och insåg att det låg ju en karl i min säng, det är väl såna här stunder man har just en karl till?



Ruskade lite på honom:

"M...M! Det är en mus här..."

Svaret kom grumligt och segt:

"Ja... jag vet..." och så kände jag en näve på låret och såg ett litet flin på hans läppar.

"Nej! Inte DEN musen! En RIKTIG mus...! Katten kom in med den."

"mutter mutter"



Fick upp honom iaf och vi funderade hur vi skulle göra. Vi kunde inte heller hitta den, vi lös överallt och letade. Skulle vi våga lämna den där? Jag föreslog att vi gjorde det och att katterna fick vara instängda en vecka utan mat så skulle nog problemet snart vara löst... Men nä, det kändes inte optimalt.



Flyttade ut skåpet för att kika lite iaf och där satt han! Bländad av ficklampan, balanserandes på ett litet block på högkant som trillat ner bakom skåpet. Vad gör vi nu då...? Jag hade ju berättat att det var en attackmus och M må vara karl men, och det här är lite hemligt, han har en fobi mot gnagare...(Det har jag med, den svart-gula varianten.) Han var iaf inte så pigg på att fånga den där.



Jag hämtade katten, han hämtade glatt musen och sprang ut på golvet med den. Försökte få honom att gå ut med den men kattstackarn måste ha blivit biten i morrhåren eller nåt för han dumpade den mitt på golvet. DÅ kastade jag skokartongen över honom och han var FÅNGAD!

Vi bar ut och släppte honom på gräsmattan utanför, i fillingar och pyjamas. Det måste ha varit en syn. Men musen var glad!


Gick och lade oss igen och Gusten fick nöja sig med att vara instängd med oss resten av natten...


Snipp snapp snut, nu var denna sagan slut.



Ja jag fick telefonen igår! Jag är än så länge HELnöjd! Mer om det sen och lite bilder tagna av kameran i den som verkar riktigt bra.Uppdatering om disksvampen. Loka smällde inte i sig hela som tur var, jag hittade den senare, gömd i hennes bädd.

Av E J - 21 maj 2008 16:20


Idag har jag blivit knådad igen. Och det känns så fruktansvärt bra! Louise, som hon heter, kommer till företaget några dagar då och då med jämna mellanrum. Då kan man boka in sig och får det dessutom för halva priset eftersom jobbet sponsrar med resten.

Har varit där några gånger nu och första gången var jag inställd på en avslappnande och trevlig behandling. Men nä, jag grät av smärta...

Andra gången hade jag fortfarande inte lärt mig att massage av Louise inte är att få någon spabehandling direkt. Så jag grät och pep lite till.


"Det är lugnt, det är tillåtet att låta lite..."


Men idag, mitt tredje besök. Nu hade jag lärt mig, nu gick jag med tveksamma steg om det fördragna rummet - helt inställd på plåga. Men jag försökte tänka positivt, det är skönt efteråt. Ungefär som träning.


Men idag var det annorlunda. Det verkar som det värsta har släppt efter senaste knådningen och det behövdes inte alls lika mycket kraft idag. Det var bitvis riktigt skönt! Hon är extremt duktig på att lokalisera de där punkterna som känns som blåmärken när hon petar på dem, men som får hela kroppen att slappna av efter lite tryck.


Nu känner jag mig rak och stolt i min hållning. Helt klart värt varenda krona!


Fick tips på en bra övning för att stretcha ut överdelen - axlar, bröstkorg.

Man sätter sig på knä vid ett bord, lägger upp underarmar och händer på bordskivan - något vridna mot varandra, handflatorna mot bordskivan. Knäna ska vara direkt under bordskanten. Sen böjer du ner huvudet under bordskivan och liksom hänger mellan armar-axlar så det spänner i bröstmusklerna. Lite svank i ryggen underlättar.

Pinsamt nog måste jag erkänna att jag knappt kom in med skallen under bordet...

"Ja jo jag ska testa det hemma..." (Och sen skynda hem och stretcha som fan till nästa gång.)


Jag tror att jag får min nya mobiltelefon idag.


Av E J - 20 maj 2008 14:05


Gick till affären och kom tillbaka till en demolerad disksvamp och en hund med väldigt ledsna ögon. Det var svampen jag diskar kattmatskålarna med och i hundtänk vet vi att en gyllene regel är "luktar det intressant - så smakar det gott!". Hittade lite bitar kvar så hon har nog iaf inte svalt den hel... Hoppas jag. Undrar hur mycket en sån där förstoppar?


Hittade i alla fall billiga jordgubbar på coop, 15kr, fick en kupong. Inte svenska så klart, bleka stora belgare. Men det är ändå jordgubbar!


*Blev tvungen att redigera texten igen, jag måste lära mig att inte trycka in "ju" överallt! Juh...

Av E J - 19 maj 2008 21:17


Man hittar så roliga saker när man läser andras bloggar. Nu fann jag den här, ett test som visar vilken typ av människa det är som gömmer sig bakom en bloggtext. Den analyserar texten och spottar fram ett svar.


http://www.prfekt.se/typealyzer/


Kunde naturligtvis inte låta bli att mata in min egen adress i den.


-----------------------------------------------------------------------------------------------


Analysen indikerar att http://golden.bloggagratis.se/ är skriven av en:


PRfekt Type

Vårdaren (SF)



"Har du det bra?"


Vårdaren (the relater) föredrar att förlita sig på sina sinnen, det man kan se, höra och ta på. När de ska fatta beslut om något föredrar de att göra det med personlig värme och hur beslutet påverkar människor. Hur viktig frågan är för dem själva eller andra de bryr sig om är oftast det första de tänker på, medan den rent logiska analysen kommer först i andra hand.



De är mycket mer intresserade av fakta om människor än om fakta om saker och brukar därför ha ett smidigt socialt liv. De brukar trivas bäst i arbeten där deras omtanke om andra personer kommer till sin rätt - gärna arbete med barn och äldre, socialt arbete, försäljning (om varorna är konkreta) och serviceyrken.



Det som framförallt driver Vårdare är bra relationer med andra människor. Det kan vara både känslan av närhet med andra människor i nuet (att få hjälpa till eller bli hjälpt) eller upplevelsen av trygga och stabila långsiktiga relationer (familjen, vänkretsen, medlemskap i sammanslutningar etc ). De framstår ofta som sociala och personliga på gott och ont.


Vill du få en Vårdares uppmärksamhet - pröva "hmm... skulle du kunna hjälpa mig med... eller hur mår du?".


Man kan ofta känna igen Vårdare på att de ofta använder ord som beskriver människor, känslor och deras uppfattning om dem.


-----------------------------------------------------------------------------------------------


Vet inte hur träffsäkert det där testet är egentligen, men det fetmarkerade stämmer iaf väldigt bra.

Av E J - 19 maj 2008 20:59


Jag har hittat ett nytt verktyg på nätet för att hålla koll på ekonomin.

Mina slantar

Här kan man få tydliga diagram över sina tillgångar och så småning om även grafer över hur sparandet/betalningen av skulderna framgår. Jag har än så länge bara fyllt i en månadsrapport, så det syns inte så mycket än. Men det här fick jag iaf fram:



Annat är mitt pensionsparande. Är lite osäker på om det ens ska ligga med där.


Jag har också fyllt i min månadsrapport med mina skulder. Där har jag dock inte fått något tjusigt diagram som sagt. Kanske nästa månad. Men vi får se om jag törs visa den i så fall...


Men jag är peppad! Jag vill ha ordning på torpet. Och fokus ligger på att få ihop en buffert och beta av på skulderna, vilket jag faktiskt varit rätt duktig på. Men jag borde buffra mera också. Inte heller behöver jag tänka så mycket vilka fonder jag satsa på de närmaste månaderna, nu får de ligga och värpa en stund. Så här ser mina imponerande fondtillgångar ut:



Inte så mycket att hurra för kanske, men man måste ju börja någonstans. Vänta tills årsslutet ska ni få se. 


Idag har det varit en seg måndag. Huvudvärk och ingen ork. Blir en tidig kväll idag.

Av E J - 17 maj 2008 08:51


AAAAAAAAAAAAAAARRGHHHH...!


Jag är lite besviken och rätt stressad. Pluggar halvt ihjäl mig inför kemiprovet nästa vecka (gu så skönt det ska bli när det är över) och blev tvungen att inse att jag inte kan gå på kursstarten av viltspårkursen i morgon. Djupt besviken, men jag måste prioritera plugget just nu och kursen skulle ta hela söndagen.


Loka kompenseras med en tur till den närliggande lilla sjön i morgon, det ska bli sol så hon kan få simma lite. Hon älskar att hoppa från bryggan. Hon ska badas med PROB-schampot igen också. Mjällandet har faktiskt minskat drastiskt, jag är nöjd. Återstår att se hur det blir.


Men, och vilken tur, jag får ett träningstillfälle ensam med instruktören någon veckokväll istället. Jag hade verkligen inte räknat med att få ta igen det här missade tillfället men jag är mycket tacksam för att jag får det. Det kändes surt att missa ett, speciellt det första, tillfälle av en kurs som har varit så efterlängtad.


Nu måste jag gräva ner mig i boken igen, har ett par uppgifter kvar att lösa innan jag kan anse mig färdig för ikväll.


Btw, jag undrar om jag inte har hittat nästa hund(ras)? Har varit inne på den tidigare, men då var jag insnöad på långhårig hund. Har dock insett att små lurvtroll är söta men jag skulle nog tröttna på att reda ut en sån päls efter regniga och snöiga promenader. En kort trimpäls vore bättre. Sen verkar de stämma överens med mina övriga (viktigare) krav rätt bra också.


Iaf: Irländsk terrier. Mer info finns här: Irländska terrier-klubben


Har du någon erfarenhet av dem får du gärna lämna en kommentar!


Och nu först ser jag på irl.terrierklubbens hemsida följande:

-------------------------------------------------------------------------------------

VÄRLDENS IRLÄNDARE KOMMER TILL STOCKHOLM!

Årets rasspecial, WORLD IRISH TERRIER SHOW, går av stapeln torsdag 3/7 på Almare Stäket utanför Stockholm,
och kommer att bli något alldeles speciellt!

-------------------------------------------------------------------------------------


Perfekt. 10 minuter hemifrån. Ett datum som direkt noteras i kalendern! Då är jag där med min fetingkamera och anteckningsblock i högsta hugg.

Av E J - 16 maj 2008 16:39


"Not a nerd, but not very hipp either."



Psht, nåt fel på det testet...

Å andra sidan var det nog riktat till datanördar, och nån sän är jag ändå inte.

Testa dig här: Nördtest


Idag har jag jobbat på som 17 och lyckats få iväg mina labbrapporter till kemin också (multitasking). Alla sex av dem, från Kemiska jämvikter till extraherandet av DNA ur en kiwi.



Apropå kiwi, du MÅSTE titta på den här rara saken:


Kiwi trouble


Livet tycks enkelt i jämförelse va?

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards