Alla inlägg den 7 juli 2008

Av E J - 7 juli 2008 13:40


Nu har det varit dött här ett tag eftersom jag haft semester två veckor och inte direkt suttit en massa vid datorn.

Hade tur med vädret och har haft en helt ok ledig tid, önskar att jag hade kommit mig med att göra fler saker än vad som blev gjort.


Var till Riga en helg med pojkvännen. Båten var ruffig och folket på den var lite skumma. Staden dock var helt fantastisk! Underbara byggnader. Tyvärr hade jag lite kamerakrångel och ont om tid så det blev inte så mycket fotande som jag hoppats på tyvärr... Jag hoppas jag får möjlighet att återvända och då strosa runt mer än vad som blev gjort nu. Ska se om jag orkar gå igenom minneskortet nån kväll, lägger ut de bilder som blev bra.


Jag provred en häst som man sökte medryttare på. Lät jätteintressant och lovande först, ett kallblod, pigg men snäll, stabil och trevlig att rida ut på. Dock bara 5 år men jag tänkte att det kanske kunde funka ändå. (Man glömde säga avställd sedan ett par månader och knappt inriden.)

Efter 6-7 varv i 45 graders lutning och tårar i ögonvrårna av fartvindarna så stannar hästen äntligen. Och tappar jag balansen och dunsar i backen med röven först... *suck*

Stel i rygg och nacke, öm i röven ännu och flera dagars träningsvärk - efter två minuters "ridning". Mådde illa hela kvällen av chocken. Att sitta upp igen efter tre års uppehåll är inte bara som att cykla.

Jag funderar nu på att starta upp hamsteravel istället...


Loka har åkt på fukteksem på kinden och går med jättestrut stackarn. Pojkvännen tycker det är roligt att kasta godis i struten och se vad hunden gör, Loka skiter i att han skrattar och har börjat lära sig hur man effektivt fångar upp två godisar samtidigt i jättetratten. Men det kliar som 17 fortfarande tycker hon trots salva och tvätt, så det här tar nog nån vecka innan det är över. Hon fick en plyschgris hos veterinären bara för att hon var duktig nog att gå med på att få såret rakat och tvättat utan att bli nedsövd. Det krävs tydligen oftast, men hon låg så fint på bordet så. *stolt*



Lade ett viltspår till henne igår kväll, hon blev jättetrött efteråt. Ca 200m, ganska mycket blod och två vinklar i snårig, stenig skog med mycket blåbärsris. M var med ut och skötte snitslingen (skanken och blodet var äckligt) och var sen med och gick spåret också. Loka gick som tåget. Jätteduktig! Ska lägga ett längre i veckan.


Jag har också beställt en bok om tävlingslydnad av Memea Mohlin efter ett tips av en bekanting. Bara 170kr på Bokus.



Skulle vara kul att ta itu med den biten också, att träna mellan viltspåren.


Annars har det väl varit rätt lugnt. Jag har successivt börjat flytta in hos pojkvännen och jag startade med katterna. Nervös var jag... Hans 13-åriga perser som levt själv hela livet och äskar lugn och ro alltid + mina bökiga stökiga bonnkatter på 6 år vardera som inte är blyga för att ta utrymme. Men det gick över all förväntan!! Nu två veckor senare verkar det nästan som att de har ett litet utbyte av varandra till och med.



Det är ett bra område jag flyttat till, trevliga och omtänksamma grannar och flera kattägare. Jag törs ha mina ute då och då och även om de inte har lika lätt att komma in igen som tidigare (genom balkongen) så verkar de trivas med det.


Nu ska jag väl försöka fokusera lite på jobbet igen kanske... Nu ska jag arbeta fyra veckor och sen har jag semester nummer 2, ett par veckor till.

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards